Wiosna i nadchodzące po niej
lato, to doskonały czas, by zadbać o swoją urodę: ciało, włosy, skórę i formę.
Z pomocą przychodzi nam
sama natura, której odpowiednio skomponowane owoce mogą sprawić, że nasza skóra
nabierze blasku, a paznokcie będą zdrowe bez konieczności stosowania
chemicznych wzmacniaczy.
Émilie Hébert udowadnia, że to co
jemy, może odnowić nasze ciała i sprawić, że nie tylko poczujemy się młodziej,
ale także zaczniemy korzystniej wyglądać.
Autorka nie zachęca do przejścia
na drakońską dietę, lecz proponuje przyjąć taki styl życia, który może sprawić,
że zyskamy skórę marzeń i na zawsze pożegnamy się z niedoskonałościami – przebarwieniami,
zmatowieniem, łojotokiem, trądzikiem i innymi mało estetycznymi niespodziankami
pojawiającymi się na naszych twarzach przy nieodpowiedniej pielęgnacji.
Książka składa się z dwu
właściwych części. Pierwsza z nich zawiera rady dotyczące tego co zrobić,
by dzięki zdrowemu żywieniu skóra odzyskała dobry wygląd; druga zaś to zestaw
trzydziestu przepisów podzielonych według pór roku i dostępności składników, a
także typów problemów skórnych, jakie u nas występują. Wszystkie są apetyczne, sensowne
i co najważniejsze – zdrowe. Taka zmiana sposobu żywienia to czysta
przyjemność.
Od tej pory mówimy zatem głośne „tak”
białku roślinnemu, makom i płatkom bezglutenowym, superżywności i skiełkowanym
nasionom. To dzięki nim poczujemy się lekko i zdrowo.
Polecam – ładne wydanie, dobre
przepisy i rozsądna cena. To książka będąca inwestycją w siebie.
Beauty&food, by wzmocnić skórę i paznokcie, co jeść, Émilie Hébert, książka, Muza, opinia o książce, recenzja książki, uroda, zdrowie
Faktycznie ładne wydanie, no i jestem ciekawa tych różnych kombinacji owocowych przysmaków, które miałyby poprawić zdrowie. Może kiedyś będzie okazja dorwać ten tytuł :)
OdpowiedzUsuń