środa, 17 maja 2017

Alkaliczne gotowanie - Beata Sokołowska, Edyta Skorupska


Beatę Sokołowską poznałam już za sprawą jej książki Alkaliczny styl życia, która zafundowała mi wiele radykalnych dni pod względem żywieniowym, co korzystnie odbiło się tak na moim zdrowiu, jak sylwetce.

Swoistą kontynuacją wątku i zwielokrotnieniem działań oraz świadomości jest publikacja Alkaliczne gotowanie, napisana we współpracy z Edytą Skorpuską, specjalistką psychodietetyki.

Ich książka to nic innego, jak zbiór przepisów na potrawy o odczynie zasadowym, wspierającym detoksykację organizmu, urozmaicających dietę i promujących alkaliczny styl życia. To doskonała propozycja dla tych, którzy próbują stworzyć swój jadłospis w oparciu o post dr Ewy Dąbrowksiej, a którym zaczyna doskwierać powtarzalność przygotowywanych dań i brak pomysłów na stworzenie nowych z  ograniczonej liczby dozwolonych składników.

Na publikację składa się 90 przepisów na dania, które nie zakwaszają organizmu, i które nie są wymagające – tak czasowo, jak finansowo. Znajdziemy tutaj propozycje sałatek, koktajli, past, zup, pasztetów, zapiekanek, pysznych śniadań, słodkości, a także tworzenia potraw z tego, co zostało, by niczego nie marnować.

Autorki dołożyły wszelkich starań, by zaszczepić w czytelniku pragnienie zdrowego odżywania, opartego na produktach sezonowych, łatwo dostępnych i opartych na kuchennych trickach, mających usprawnić procesy przygotowania kolejnych posiłków.

Smacznie, zdrowo, alkalicznie – z korzyścią dla naszego zdrowia. Jeśli cenicie posiłki służące Waszemu organizmowi, ta książka będzie dla Was odpowiednim zastrzykiem pomysłów. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz