Wszyscy wiemy, jak wiele wartościowych składników zawierają warzywa i owoce. Ich
spożycie dostarcza organizmowi energii oraz cennych substancji odżywczych. Niektóre
owoce i warzywa warto spożywać w konkretnych schorzeniach, innych należy się
wystrzegać. Trzeba umiejętnie je połączyć, żeby stworzyć smaczny napój, ułatwiający
osiągnięcie zdrowotnego efektu. Ważne też, żeby owoce i warzywa były świeże, dlatego
najlepiej sporządzać koktajle samodzielnie w domu i pić zaraz po przygotowaniu. Wielu z
nas nie ma jednak pewności, jakie składniki wybrać, by napój był smaczny i zdrowy.
Kiedy potrzeba dietetycznego przewodnika, do akcji rusza Magdalena Makarowska, ekspert
w dziedzinie żywienia. Autorka podpowiada, z jakich składników przygotować koktajle,
które podniosą naszą odporność, staną się sojusznikiem w zmaganiach z naszymi
schorzeniami, pomogą oczyścić organizm z toksyn, zregenerować po wysiłku fizycznym,
odchudzić czy zadbać o urodę. Książka zawiera też koktajlowe smakołyki dla dzieci, napoje
idealne dla przyszłych mam, kobiet dojrzałych czy prawdziwych facetów.
blog, blog książkowy, dobreksiazki.pl, klinika soku, koktajle, książka, Magdalena Makarowska, opinia, recenzja, zapowiedź
0 komentarze:
Prześlij komentarz